MELTINGPOT is samengesteld door Kool Koor, graffitikunstenaar uit Brussel. De expositie MELTINGPOT is het resultaat van de samenwerking tussen UrbanMatterz en De Cacaofabriek. UrbanMatterz bestaat vijf jaar en dat is reden genoeg voor een speciale expo. In de tentoonstelling is onder andere werk te zien van twee belangrijke graffiti kunstenaars van het eerste uur: Kool Koor, die zijn carrière begon in de jaren 80 in New York en Hugo Kaagman, een van de pioniers van de Nederlandse graffitiscene. Streetart is van subcultuur mainstream geworden. Elke stad heeft tegenwoordig metershoge murals die worden gemaakt door de nieuwe generatie street artists. Een aantal van deze mural kunstenaars  hebben we uitgenodigd voor de tentoonstelling in De Cacaofabriek. Studio Giftig en Robin Nas hebben inmiddels een monumentale muurschildering in Helmond gerealiseerd. Samen met Collin van der Sluijs en Dave de Leeuw laten zij hun werk zien. Om de MELTINGPOT compleet te maken hebben we old-school graffiti uit twee particuliere collecties in de tentoonstelling opgenomen, met werken van Rammelzee, Quick en Seen.
Vanaf vrijdag 6 september tot en met 6 oktober 2019zullen op het Sint Agathaplein een negental verlichte trotters geplaatst worden met daarin werken van moderne, toonaangevende kunstenaars die zich door de Gouden Eeuw hebben laten inspireren. We willen laten zien dat heden en verleden soms naadloos in elkaar overlopen. Thema’s uit die tijd, zoals rijkdom en ijdelheid, schoonheid en verval, macht en onderworpenheid inspireren tot op de dag van vandaag.
Artkitchen Magazines 2019
Artkitchen Magazine 20 Punk in Zutphen poetry by Hugo Kaagman prijs: € 5,-
Artkitchen Magazine 21 Amsterdamse profeten All about the religious defiant leaders in Amsterdam Hugo Kaagman prijs: € 5,-
Artkitchen Magazine 22 All about the drugs problem in the Netherlands Hugo Kaagman prijs: € 5,-
DELFT
Graffiti in tentoonstelling Helmond is de straatkunst voorbij ,,Zeg niet langer dat graffiti straatkunst is, maar noem het gewoon kunst”, vraagt Chuck Hargrove, alias Kool Koor, dan ook aan de tientallen belangstellenden die bij de opening aanwezig zijn. Kool Koor is een van de artiesten van het eerste uur uit de Newyorkse graffiti-scène. En omdat de vijfde editie van Urban Matterz een bijzondere moest worden, nodigde de stichting hém uit om deze tentoonstelling samen te stellen. ,,De ingezonden werken hebben bijna alle een connectie met Helmond. Degene die ik daaruit heb gekozen, hebben elk hun eigen universum en tegelijkertijd verbindende elementen met de andere. Ik laat het aan iedere bezoeker om hieruit zijn eigen verhaal te destilleren.”
HUGO KAAGMAN  STENCIL KING